Concurrentiebeding in je arbeidsovereenkomst?

Het is van belang om goed na te kijken of er in je arbeidsovereenkomst sprake is van een concurrentie- en /of relatiebeding. Indien dat het geval is, controleer of je werkgever je aan het concurrentie en/of relatiebeding wil houden. In de vaststellingsovereenkomst staat bijvoorbeeld: het concurrentiebeding wordt gehandhaafd of blijft gelden.

Belemmering van het concurrentiebeding

Als dat het geval is dan wordt je daardoor ernstig belemmerd in het vinden van een nieuwe baan. In die situatie is het van groot belang dat in de vaststellingsovereenkomst wordt opgenomen dat het concurrentie en/of het relatiebeding niet meer van toepassing is of in de werking in ieder geval wordt wordt beperkt.

Zet het concurrentiebeding om in een relatiebeding

Je kunt bijvoorbeeld het concurrentiebeding omzetten naar een relatiebeding.

Onderhandel altijd over het concurrentiebeding

De onderhandelingen over het concurrentie en/of relatiebeding zijn vaak erg lastig. Want hoewel je werkgever enerzijds graag een einde aan de arbeidsovereenkomst wil, heeft hij er anderzijds vaak een belang bij dat je niet bij een concurrent of relatie gaat werken.

Wij kunnen je helpen met de onderhandelingen over een concurrentie en/of relatiebeding. Vraag direct ons ‘besteed het uit pakket’ aan en we nemen direct contact op met je werkgever!

 

Staat uw probleem hier niet tussen? Neem contact met ons op!

085 016 0027