Alles over de transitievergoeding

In 2015 is er een nieuwe maatregel ingevoerd als onderdeel van de versoepeling van het ontslagrecht, de transitievergoeding. Eigenlijk is dit een ander woord voor “ontslagvergoeding” en iedere werkgever is wettelijk verplicht deze vergoeding uit te keren bij ontslag via een kantonrechter of het UWV. Alleen indien jij ernstig verwijtbaar hebt gehandeld, heb je geen recht op een transitievergoeding. Er gelden ook een aantal voorwaarden, je moet bijvoorbeeld minimaal 2 jaar bij je werkgever in dienst zijn geweest. Over de hoogte van de transitievergoeding kan bij het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst onderhandeld worden, het is dus aan te raden altijd even contact met ons op te nemen zodat wij je kunnen adviseren.

 

Liever toch even bellen met Sanne?

Sanne Bijl

Jurist arbeidsrecht

085 016 0027

Duidelijke taal

Binnen 24 uur advies

Alleen voor werknemers

Kwaliteit voor een lage prijs

 

Heb ik recht op een transitievergoeding?

Vanaf 1 juli 2015 heb je na een dienstverband van 24 maanden recht op een transitievergoeding bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter of het UWV. Ook als de werkgever na 24 maanden jouw tijdelijke arbeidsovereenkomst niet gaat verlengen, heb je recht op een transitievergoeding.

Je hebt bij een beëindiging van je arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden niet automatisch recht op een transitievergoeding. Partijen mogen in dat geval zelf bepalen of en zo ja, hoe hoog een eventuele vergoeding moet zijn.

Je kunt met je werkgever afspreken dat je de transitievergoeding krijgt uitbetaald. Vaak komen de onderhandelingen tot een hogere ontslagvergoeding, hierbij kunnen wij je helpen indien gewenst. Bekijk hier onze diverse adviespakketten.

Bereken je transitievergoeding

De transitievergoeding bedraagt 1/3 van het maandsalaris voor ieder gewerkt jaar in de eerste 10 dienstjaren. Na 10 dienstjaren bedraagt de transitievergoeding 1/2 maandsalaris voor elk gewerkt jaar. De transitievergoeding is maximaal € 81.000 bruto (per 1 januari 2019) of een bruto jaarsalaris als het jaarsalaris hoger is dan € 81.000 bruto. Wil je hulp bij het berekenen van je transitievergoeding of heb je vragen over of je recht hebt op een transitievergoeding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

Overgangsregeling voor 50-plussers

Voor 50-plussers die minimaal 10 jaar in dienst zijn geweest bij hun werkgever, gelden andere berekeningen voor de hoogte van de transitievergoeding. Voor de vijftigplussers geldt namelijk een overgangsregeling voor de berekening van de transitievergoeding. Dit omdat deze groep waarschijnlijk moeilijker een nieuwe baan kan vinden dan jongere werknemers. De 50-plussers die minimaal 10 jaar bij de werkgever in dienst zijn, krijgen een transitievergoeding van 1 maand over de dienstjaren die zij na hun 50e in dienst zijn. Voor de dienstjaren die zij voor hun 50e in dienst zijn, geldt de gewone berekeningsmethode van de transitievergoeding. Deze overgangsregeling geldt niet voor kleine MKB werkgevers met minder dan 25 werknemers.

 

Meer weten? Bel ons gratis, vertrouwelijk en zonder verplichtingen!

085 016 0027