Alles over de wettelijke rente & verhoging

Is je salaris, bonus of vakantiegeld niet uitbetaald? Dan kun je in bepaalde gevallen ook aanspraak maken op uitbetaling van de wettelijke rente en wettelijke verhoging. Dit is eigenlijk een soort “compensatie” voor de vertraging. Meer informatie over de berekening van de wettelijke rente en de wettelijke verhoging kun je hieronder lezen. Wij kunnen je adviseren en helpen bij het vorderen van deze bedragen.

Wat is wettelijke rente?

Wettelijke rente kun je vorderen als je loon niet of te laat wordt uitbetaald. De wettelijke rente bedraagt op dit moment 2% (vastgesteld op 1 januari 2018). De rechter kan de wettelijke rente niet matigen.

Wat is de wettelijke verhoging?

Wettelijke verhoging kun je naast de wettelijke rente vorderen als je loon niet of te laat door jouw werkgever wordt uitbetaald.

De wettelijke verhoging bedraagt voor de 4de tot en met de 8ste werkdag na de dag waarop jouw loon betaald had moeten worden, 5% van het brutoloon voor elke dag dat de werkgever te laat is. Na 8 dagen, bedraagt de wettelijke verhoging 1% voor elke werkdag die volgt. De maximale wettelijke verhoging is 50%. Deze verhoging kan door de rechter wel worden gematigd.

Is je werkgever dus te laat met het betalen van je loon, je bonus of je vakantiegeld? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij kunnen je adviseren over de wettelijke verhoging en daarnaast kunnen wij je helpen bij het vorderen van de wettelijke rente.

 

Advies of hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op!

085 016 0027