Onder een salarisbetaling uitkomen? Bij Hanze Juristen niet!

Op donderdagochtend belde Erik mij. Hij moest nog 2 maandsalarissen krijgen van zijn werkgever. Erik had al van alles geprobeerd. Bellen, mailen en WhatsApp. Na talloze valse beloftes van de werkgever zat Erik met de handen in het haar. Wat kon hij nu nog meer doen? Na speuren op het internet kwam Erik bij Hanze Juristen terecht.

Belofte maakt schuld

Erik had nog zo’n € 4.000,- tegoed van zijn werkgever. De reden waarom de werkgever niet overging tot betaling was niet duidelijk. De werkgever bleef met smoesjes komen. Tijd om de incassobrief voor Erik op te stellen.

“In de praktijk zie ik vaak dat de sommatiebrief de juiste werking heeft: in negen van de tien gevallen een (deel)betaling binnen vijf kalenderdagen. Ik hoopte dat dit voor Erik ook gold.”

Op vrijdagochtend stuurde ik de incassobrief naar de werkgever. De werkgever reageerde binnen de gegeven termijn van vijf dagen en vroeg om een betalingsregeling. Elke maand zou er € 1.000,- bruto op de rekening van Erik gestort worden. Omdat de werkgever veel te laat was met betalen werd tevens de wettelijke verhoging van 50% gevorderd. De vordering kwam daarmee op een bedrag van € 6.000,- bruto. Erik kon instemmen met de betalingsregeling. De werkgever zou zes maanden lang, iedere maand € 1.000,- overboeken.

De werkgever is hardleers

De eerste betaling werd voldaan, maar de volgende maand volgde niks. De reden: wederom onduidelijk. Voor Erik was de maat vol. Ik nodigde Erik op kantoor uit om de vervolgstappen te bespreken. Een procedure moest het gaan worden.

Bij Hanze Juristen hanteren we vaste bedragen. Van te voren weet je precies wat het je gaat kosten. Je komt daarmee nooit voor verrassingen te staan”

Geen bericht, is goed bericht

Na onze bespreking heb ik de procedure in gang gezet. Na het aanbrengen van de dagvaarding werd de zitting acht weken later ingepland. Van de werkgever heb ik in de tussentijd niks vernomen. Op de dag van de zitting kwam de werkgever ook niet opdagen. Hierdoor werd de vordering automatisch toegewezen. De totale vordering, de wettelijke verhoging, de wettelijke rente en de gemaakte kosten moesten betaald worden door de werkgever.

Nadat de rechter het vonnis heeft opgesteld wist de werkgever niet hoe snel hij tot betaling moest overgaan. De werkgever was niet op de zitting aanwezig vanwege een vakantie. Het is maar net wat je belangrijk vindt.

Eind goed, al goed

Doordat de werkgever betaling steeds uitstelde liep de vordering die Erik had alleen maar op. Door het vonnis van de rechter kwam de werkgever niet onder betaling uit en ontving Erik zijn salaris inclusief alle verhogingen.

Heb jij ook nog een (salaris) betaling van je werkgever tegoed? Heb je ook al van alles geprobeerd en gaat de werkgever maar niet over tot betaling? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 016 00 27 of te mailen naar info@hanzejuristen.nl. In 9 van de 10 gevallen volgt alsnog betaling van je salaris!

 

 

Ook geen loon ontvangen? Neem contact met ons op, bel 085 016 00 27.

085 016 0027