Geen vakantiegeld ontvangen?

Het is alweer mei. In de maand mei betalen de meeste werkgevers het vakantiegeld uit. Heb jij geen vakantiegeld ontvangen? Lees hieronder wat wij voor jou kunnen betekenen.

Als je werkt, heb je altijd recht op vakantiegeld

Iedereen die een arbeidsovereenkomst heeft en die in Nederland woont, heeft recht op vakantiegeld. Dit is in de meeste gevallen 8% van het bruto jaarloon.  In ieder geval heb je minimaal recht op 8%. In een cao kan staan dat je recht hebt op een hoger percentage.

Soms is het vakantiegeld al verwerkt in je maandelijkse salaris. Dit moet dan op je loonstrook staan. In de meeste gevallen wordt het vakantiegeld in mei of juni uitbetaald door werkgevers. Het vakantiegeld is altijd een fijne extra waarmee je de vakantie kunt betalen. Het is dan ook erg vervelend als je werkgever dit niet of te laat aan je uitbetaald.

Je vakantiegeld niet ontvangen of heb je hierover vragen?
 

Liever toch even bellen met Sanne?

Sanne Bijl

Jurist arbeidsrecht

085 016 0027

Duidelijke taal

Binnen 24 uur advies

Alleen voor werknemers

Kwaliteit voor een lage prijs

 

Ook als je ziek bent heb je recht op vakantietoeslag

Ook als je ziek bent, loopt de opbouw van het vakantiegeld door. Sinds 1 januari 2018 zijn werkgevers daarnaast verplicht om ook vakantiegeld over “overuren” te betalen, het vakantiegeld wordt dan berekend over de volle waarde van de overuren, dus ook over eventuele overwerktoeslagen.

“Doordat Ilona van Hanze Juristen de incassobrief al binnen 24 uur aan mijn werkgever had verstuurd, stond het vakantiegeld diezelfde week nog op mijn rekening. Zo kon ik samen met mijn gezin alsnog genieten van de vakantie”

Hanze Juristen helpt graag om alsnog het vakantiegeld te vorderen

Is jouw werkgever te laat met betalen van het vakantiegeld of klopt de hoogte van je vakantiegeld uitkering niet? Neem dan contact op met Hanze Juristen! Via een incassobrief vorderen wij het vakantiegeld. Ook vorderen we de wettelijke verhoging en de wettelijke rente. En met succes! In 95% van de gevallen betaalt de werkgever al binnen één week.

Werk je in de zorg? Kijk dan hier voor aanvullende informatie over je recht op onregelmatigheidstoeslag.

Voor vragen kun je gratis en vrijblijvend contact opnemen met één van onze arbeidsjuristen (tel: 085-0160027), zij helpen je graag verder.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!

085 016 0027