Geen vakantiegeld ontvangen?

Iedereen die een arbeidsovereenkomst heeft en die in Nederland woont, heeft recht op vakantiegeld, dit is 8% van het bruto jaarloon. Soms is het vakantiegeld reeds verwerkt in het maandelijkse salaris, maar in de meeste gevallen wordt het vakantiegeld in mei of juni uitbetaald door werkgevers. Het vakantiegeld is altijd een fijne extra, waar je als werknemer recht op hebt, het is dan ook erg vervelend als je werkgever dit niet of te laat betaald.

Als je werkt, heb je altijd recht op vakantiegeld

Iedereen die een arbeidsovereenkomst heeft en in Nederland woont heeft hier recht op. Het vakantiegeld bedraagt minimaal 8% van het bruto jaarloon. In een cao kan overeengekomen worden dat er recht is op een hoger percentage. Het kan zijn dat je vakantiegeld al maandelijks aan je wordt uitbetaald, dit moet dan te zien zijn op je loonstrookje. Is dit niet het geval, dan moet je werkgever het uiterlijk in juni aan je overmaken. Ook als je ziek bent, loopt de opbouw van het vakantiegeld door. Sinds 1 januari 2018 zijn werkgevers daarnaast verplicht om ook vakantiegeld over “overuren” te betalen, het vakantiegeld wordt dan berekend over de volle waarde van de overuren, dus ook over eventuele overwerktoeslagen.

Hanze Juristen helpt graag om alsnog het vakantiegeld te vorderen

Is jouw werkgever te laat met betalen van het vakantiegeld of klopt de hoogte van je vakantiegeld uitkering niet? Neem dan contact op met Hanze Juristen! Middels een sommatiebrief vorderen wij het vakantiegeld, maar ook de wettelijke verhoging en – rente. En met succes! In 95% van de gevallen betaalt de werkgever binnen één week.

Werk je in de zorg? Kijk dan hier voor aanvullende informatie over je recht op onregelmatigheidstoeslag. Voor vragen kan je gratis en vrijblijvend contact opnemen met één van onze arbeidsjuristen (tel: 085-0160027), zij helpen je graag verder.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!

085 016 0027