Heb je je salaris of vakantiegeld niet (volledig) ontvangen?

Niemand kan zonder z’n inkomsten en je hebt ook gewoon recht op tijdige betaling van je salaris en je vakantiegeld! Is jouw werkgever te laat met het uitbetalen van je salaris of je vakantiegeld? Kom dan nu in actie en kies één van onderstaande mogelijkheden. Let op: als je te lang wacht kan het zijn dat je je rechten verspeelt. Neem vrijblijvend contact met ons op en we leggen je uit hoe het werkt, adviseren je over te nemen stappen en indien nodig helpen we je bij het vorderen van de wettelijke rente en verhoging.

Doe het zelf

 • Vraag een gratis aanmaningsbrief aan
 • Zelf invullen en versturen
 • Laatste waarschuwing voor je werkgever

Kosten € 0 - gratis

JA, STUUR MIJ DE GRATIS BRIEF
 

Doe het samen

 • Binnen 24 uur een incassobrief namens jou
 • Aanspraak op de wettelijke rente en verhoging
 • In 95% alsnog betaling van je achterstallige loon
 • Een vaste prijs, dus 100% zekerheid over de kosten

Besteed het uit

 • Binnen 24 uur een incassobrief namens jou
 • Aanspraak op de wettelijke rente en verhoging
 • In 95% alsnog betaling van je achterstallige loon
 • Bij geen betaling: opstarten juridische procedure
 • Extra kosten worden verhaald op je werkgever
 • Een vaste prijs voor jou, dus 100% zekerheid over de kosten

In 6 stappen betaling krijgen van je achterstallige salaris

Laat je werkgever weten dat je je salaris of vakantiegeld nog niet (volledig) hebt ontvangen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je werkgever je salaris niet betaald. De meest voorkomende zijn:
1. Je werkgever wil een einde aan het dienstverband en gebruikt de salarisstopzetting als pressiemiddel
2. Je werkgever vindt dat je je werk niet goed doet en houdt daarom salaris in
3. Je werkgever heeft je op staande voet ontslagen
4. Er is sprake van financiële problemen bij het bedrijf
5. Je werkgever vindt dat je onvoldoende voldoet aan je re-integratieverplichtingen bij ziekte
6. Je hebt schade veroorzaakt en je werkgever wil dat op jou verhalen

In al deze gevallen dien je zo snel mogelijk actie te ondernemen om te zorgen dat je alsnog je salaris krijgt. Als je te lang wacht dat kan het zo zijn dat je je rechten verspeeld met betrekking tot het achterstallige salaris en kunnen we je alleen nog helpen aan de toekomstige salarisbetalingen.

Maak gebruik van onze gratis aanmaningsbrief. Dit is een brief waarin je je werkgever sommeert alsnog het salaris over te boeken. Je kunt deze brief gratis bij ons opvragen. De brief wordt je per e-mail toegestuurd. Vul vervolgens je gegevens in en stuur de brief per e-mail of per post aan je werkgever.

Als je werkgever nog niet betaald, dan wordt het tijd voor zwaarder geschut. Schakel dan de incassoservice van Hanze Juristen in. Wij sturen je werkgever binnen 24 uur een incassobrief waarbij we sommeren om binnen 3 dagen alsnog te betalen. Daarbij maken we aanspraak op de wettelijke rente, de wettelijke verhoging en de incassokosten. De brief wordt op ons briefpapier verstuurd en in 95% van de gevallen ontvang je alsnog het achterstallige salaris. Je betaalt een vaste prijs van € 90, waarmee een deel van onze kosten gedekt zijn. Het resterende deel van onze kosten wordt verhaald op je werkgever middels de incassokosten.

Als je werkgever nog steeds geen salaris heeft betaald, zul je een procedure moeten opstarten. Binnen vijf dagen versturen wij de dagvaarding naar de rechtbank en wordt er een zitting gepland bij de rechtbank. De kantonrechter zal dan een uitspraak doen. Uiteraard vorderen wij in deze procedure ook de wettelijke rente, de wettelijke verhoging en de buitengerechtelijke incassokosten. Ook vorderen wij een proceskostenveroordeling van je werkgever.

Nadat er een loonvorderingsprocedure is gevoerd en de werkgever nog steeds geen salaris heeft betaald, sturen wij het vonnis door aan de deurwaarder. De deurwaarder legt het vonnis ten uitvoer. Vervolgens krijgt de werkgever de kans om binnen een paar dagen te betalen. Betaalt de werkgever nog steeds niet? Dan kan de deurwaarder executiemaatregelen treffen, zoals bijvoorbeeld beslag leggen op het pand, auto's of een bankrekening.

Indien de werkgever het loon niet meer kan betalen en er sprake is van betalingsonmacht, heeft het geen zin om een loonvorderingsprocedure op te starten. In dat geval is het verstandig om het faillissement van je werkgever aan te vragen. Nadat de werkgever failliet is verklaard, kun je aanspraak maken op de uitkering wegens betalingsonmacht van het UWV. Deze uitkering duurt maximaal 13 weken. Het is dus van belang om binnen 13 weken het faillissement van je werkgever aan te vragen.

Liever toch even bellen met Sanne?

Sanne Bijl

Jurist arbeidsrecht

085 016 0027

Duidelijke taal

Binnen 24 uur advies

Alleen voor werknemers

Kwaliteit voor een lage prijs

Is je loon niet betaald?

Het is verstandig om eerst bij je werkgever na te vragen waarom er geen salaris is betaald. Stuur een e-mail of een brief en verzoek hierin tevens je werkgever het salaris binnen vijf dagen alsnog te betalen. Bewaar een kopie van deze e-mail of brief, deze kan in een latere procedure van belang zijn. Betaalt je werkgever nog steeds niet? Gebruik dan onze gratis aanmaningsbrief!

“Wij hebben de brief opgestuurd en gelukkig daarna direct het bedrag gestort gekregen.”

Vraag onze gratis aanmaningsbrief aan

Heb je je werkgever een verzoek gestuurd om het salaris uit te keren en is het alsnog niet uitbetaald? Stuur dan een aanmaningsbrief. Hier kunnen wij je gratis bij helpen, je hoeft alleen nog maar je persoonlijke gegevens in te vullen en dan wordt de gratis aanmaningsbrief direct naar je toegestuurd. Vervolgens stuur je deze brief per post en per e-mail naar je werkgever (met de email kun je aantonen dat de brief is verstuurd). Eventueel kun je er ook voor kiezen om de brief aangetekend te versturen. Je werkgever heeft vervolgens 5 werkdagen de tijd om te betalen. Betaalt je werkgever hierna nog niet? Dan wordt het tijd om onze verdere diensten in te schakelen. Lees hieronder alles over het vervolgtraject.

Incassobrief binnen 24 uur verstuurd

Heb je bovenstaande stappen doorlopen en betaalt je werkgever nog steeds je salaris niet? Maak dan gebruik van onze incassobrief. Deze brief versturen wij namens jou aan je werkgever. De brief wordt verstuurd op ons briefpapier. Wij sommeren je werkgever om het salaris te betalen binnen 3 dagen. In deze brief maken wij bovendien aanspraak op aanvullende kosten, zoals de wettelijke rente, de wettelijke verhoging en de buitengerechtelijke incassokosten.

Onze kosten voor het opstellen van de sommatiebrief brengen we in rekening bij jouw werkgever, deze brief kost jou maar € 90,-. Vaak is het versturen van een incassobrief voldoende om je werkgever tot betaling te dwingen. In 95% van de gevallen betaalt de werkgever het salaris alsnog.

Start een loonvorderingsprocedure

Betaalt je werkgever niet binnen de gestelde termijn van 3 dagen? Dan overleggen we met jou of we een loonvorderingsprocedure bij de kantonrechter zullen opstarten. Je werkgever moet zich dan bij de rechter verantwoorden.

Aan de procedure zijn naast juridische kosten ook bijkomende kosten verbonden, zoals het griffierecht en deurwaarderskosten. Vaak wordt de werkgever veroordeeld om een deel van de kosten te voldoen. We overleggen met jou wat de totale kosten zijn en wat de kansen op een positief resultaat zijn. Daarnaast wegen we met jou de kosten af tegen de opbrengsten. Het is aan jou of je vervolgens de procedure wilt opstarten. Besluit je dat je deze stap wilt maken, dan starten we binnen 5 dagen de procedure op.

Mocht jouw werkgever het loon niet meer kunnen betalen? Dan kunnen we er ook voor kiezen het faillissement aan te vragen. Dat is natuurlijk een vervelende stap om te zetten, maar soms heb je helaas geen andere  keus.

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen of advies over welke stappen je het beste kunt nemen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder

Stel je vraag gratis, vertrouwelijk en zonder verplichtingen!

085 016 0027