Heb je een Arbeidsconflict of Dreigt er Ontslag?

Een conflict op het werk kan iedereen overkomen. Of een reorganisatie waardoor je boventallig wordt verklaard. Situaties waarbij je weet óf voelt dat ontslag dreigt. Schakel dan zo snel mogelijk een Hanze Jurist in. Kies één van onderstaande mogelijkheden voor advies en begeleiding. Bel ons en we leggen uit hoe het werkt.

Doe het zelf

 • Direct gratis telefonisch advies
 • Wij werken alleen voor werknemers
 • Hanze Juristen, the best for less!

Kosten € gratis

Bel nu op 085 016 0027
 

Doe het samen

 • Advies en begeleiding op de achtergrond
 • Altijd bereikbaar voor de beste tips en adviezen
 • Samen de gesprekken voorbereiden
 • De beste optie om tot een gezamenlijke oplossing te komen

Vaste prijs € 495

JA, LATEN WE SAMEN OPTREKKEN
 

Besteed het uit

 • Wij nemen het traject van je over
 • Contacten met je werkgever lopen alleen nog via ons
 • Vandaag al eerste overleg mogelijk
 • Vaste prijs tot een oplossing is bereikt
 • Gegarandeerd het maximale resultaat

Vaste prijs € 975

Ja, ik besteed het graag uit
 

4 meest gestelde vragen bij een arbeidsconflict

Nee, je kunt gelukkig niet zomaar worden ontslagen. De werkgever kan je niet eenzijdig ontslaan. De werkgever zal eerst ontslag voor je moeten aanvragen bij de kantonrechter.

Als je ziek bent, mag je je uiteraard bij je werkgever ziek melden. En als je niet ziek bent, dan kan dat in beginsel niet. Een bedrijfsarts zal dan zeggen dat je weer aan het werk moet.

Maar meestal is het niet zo zwart/wit. Vaak ontstaan er spanningsklachten vanwege het arbeidsconflict. Met veel gepieker en slapeloze nachten als gevolg. En daar kun je je flink ziek door voelen. Maar eigenlijk ben je niet echt ziek. Een bedrijfsarts noemt je dan 'situatief arbeidsongeschikt'. De bedrijfsarts zal in deze situatie vaak oordelen dat je niet ziek bent, maar dat er sprake is van een arbeidsconflict. Partijen moeten zich vervolgens inspannen om het conflict gezamenlijk op te lossen.

Je kunt altijd zelf ontslag nemen, het is wel van belang dat je de opzegtermijn dan in acht neemt. In jouw arbeidsovereenkomst of cao is opgenomen wat jouw opzegtermijn is. Voor werknemers bedraagt de opzegtermijn vaak één maand.
Het is allen niet verstandig om zelf ontslag te nemen bij een arbeidsconflict. Dit omdat je dan geen recht hebt op een WW-uitkering. Je kunt wel proberen om je arbeidsovereenkomst in goed overleg met je werkgever te beëindigen. In dat geval heb je wel recht op een WW-uitkering.

In de meeste gevallen zal je werkgever in eerste instantie geen ontslagvergoeding aanbieden bij een arbeidsconflict. Dit betekent niet dat je er geen recht op hebt. Probeer daarom ook altijd te onderhandelen over een ontslagvergoeding.

Liever toch even bellen met Sanne?

Sanne Bijl

Jurist arbeidsrecht

085 016 0027

Duidelijke taal

Binnen 24 uur advies

Alleen voor werknemers

Kwaliteit voor een lage prijs

Ontslagen of dreigend ontslag: wat moet ik doen?

Wie ontslagen wordt of het gevoel heeft dat er ontslag dreigt, doet er goed aan direct een jurist in te schakelen. Met een dreigend ontslag staat je baan en daarmee je inkomen immers op het spel. Het is daarom belangrijk te weten wat je rechten en plichten zijn.

Bovendien is een ontslagsituatie één van de meest stressvolle gebeurtenissen die je kunt overkomen. Het gaat gepaard met veel stress en emotie. Een goede jurist staat daar boven en werkt hard en zakelijk, in jouw belang.

Het ontslagrecht zit ingewikkeld in elkaar, met veel haken en ogen. Een ontslagspecialist die jarenlang dag in dag uit met ontslag en ontslagzaken bezig is, kan belangrijke winst voor je boeken.

Stel je vraag gratis, vertrouwelijk en zonder verplichtingen!

085 016 0027

6 tips bij een arbeidsconflict of dreigend ontslag?

 1. Laat je niet door je werkgever uit de tent lokken
 2. Zorg ervoor dat de situatie niet verder uit de hand loopt
 3. Probeer kalm te blijven en ga op een rustige manier met elkaar het gesprek aan
 4. Maak aantekeningen en vraag de werkgever om gespreksverslagen
 5. Komen jullie er samen niet uit? Schakel dan Hanze Juristen in
 6. Lever nog geen bedrijfseigendommen in
 7. Onderteken niets en vraag om een bevestiging van het gesprek!

Kom je er zelf niet meer uit? Bel Hanze Juristen!

Voel je je onzeker en ben je op zoek naar rust en zekerheid? Bel dan Hanze Juristen! Alleen even je verhaal vertellen kan al een enorme oplichting zijn.

Wij gaan uitgebreid met je in gesprek om de situatie te bespreken. Aan de hand daarvan maken we een goede inschatting van jouw situatie en geven we je direct aan wat je rechten zijn. We kunnen je op de achtergrond adviseren, indien je eerst zelf nog met je werkgever wilt blijven overleggen. Maar uiteraard kunnen wij ook direct de contacten met jouw werkgever overnemen. In dat geval kun je gebruikmaken van ons totaalpakket. Voor een vaste prijs van € 975,- lossen we het conflict voor je op. Mocht het nodig zijn dat er geprocedeerd moet worden, dan overleggen we met je over de mogelijkheden.

Stel je vraag gratis, vertrouwelijk en zonder verplichtingen!

085 016 0027